Essenza
 

Harmony and Wellbeing


Bij Essenza staat een schuimend Dode Zeezout voetenbad met essentiële oliën van kaneelblad, zoete sinaasappel en kruidnagel voor u klaar.


Bij de geuren van kaneel is het héél moeilijk om somber te blijven. Haar plantenboodschap is “Ik geef u warmte om te leven en lief te hebben”. Daarbij biedt kaneel een krachtige hulp voor het afweersysteem.


De olie van de zoete sinaasappel zorgt voor een perfecte sfeer van welzijn en comfort. De olie heeft kalmerende eigenschappen en is verzachtend voor de voeten bij kloofjes en een gebarsten huid.


Kruidnagel maakt het gemakkelijker om oude bagage achter te laten en maakt ontvankelijk voor nieuwe ervaringen en indrukken. De olie is sterk aan te raden bij intellectuele vermoeidheid (concentratieverlies). In de aromatherapie wordt kruidnagel etherische olie gewaardeerd om de krachtige antiseptische, desinfecterende en pijnstillende eigenschappen. Denk maar aan het nog steeds veelvuldig gebruik van kruidnagel in de tandheelkunde.


Het zout reinigt, ontsmet, bestrijdt schimmels, werkt antibacterieel en antiviraal. Het stimuleert het immuunsysteem bij griep en verkoudheid. Het verlicht pijn aan de voeten maar ook pijnlijke menstruatie en spastische darm. Het versterkt lichaam en geest bij vermoeidheid, stress en nervositeit.


De beste voetenbehandeling voor droge voeten en eelt is ongetwijfeld de voetenscrub. Bij Essenza is die op basis van amandelolie, zout en etherische olie van Lavandin super. De kruising van Echte lavendel en Spijklavendel geeft Lavandin die rijker is aan essentiële oliën met botanische en farmaceutische kenmerken dicht bij die van beide ouders. Maar onthoudt vooral het kalmerende en relaxerende van Lavandin. 


De massage van de voeten gaat u helemaal bevrijden van de dagelijkse spanning. U krijgt energie en lichaam en geest ontspannen.


De voeten worden achteraf ingesmeerd met een zalf op basis van jojoba, advocado olie en druivenpitolie. Jojoba olie is het echte goud van de Inca's en maakt de huid als geen ander soepel en elastisch, zonder ze vet te maken.